Tussen de lakens 2024

donderdag 19 december

Wat zijn de kansen en risico’s van technologie op onze seksuele beleving?

Twee sprekers delen hun inzichten:

Chloé De Bie, seksuoloog en relatietherapeut, verkent Sextech: het huwelijk tussen seks en technologie. Ontdek hoe technologie ons seksleven kan verrijken, maar ook welke bedreigingen er kunnen zijn. In haar uiteenzetting neemt ze je mee op een reis door de technologische mogelijkheden op het gebied van seks en de impact ervan op ons (seks)leven.

  • Chloé De Bie (°1989) is klinisch seksuoloog, klinisch psycholoog en relatietherapeut. Daarnaast is ze rouwtherapeut, EFT-therapeut en burn-out coach. Ze heeft haar eigen therapiecentrum Vivolinio te Gent.       
    Ze is lector aan de Karel de Grote Hogeschool (Antwerpen) in de vroedkunde en de verpleegkunde. Verder is ze gastdocente aan de Katholieke Universiteit Leuven, de VIVES-hogeschool en de PXL-hogeschool. Van 2022 t.e.m. 2024 was ze voorzitter van de 'Vlaamse Vereniging voor Seksuologie'.   


    Ze is auteur van drie boeken "En ze leefden nog lang en gelukkig" (Pelckmans, 2020), "Op zoek naar liefde"(Pelckmans, 2023) en "Hoogtepunt" (Borgerhoff & Lamberigts, 2024).    

     
    Als laatste is ze heel erg bezig om in de media mythes omtrent relaties en seksualiteit te doorbreken. Zo werd ze bekend door het tv-programma KOPPELS (2018), haar veelvuldig optreden in 'Van Gils en Gasten' (één, 2019) en als vaste tafelspringer bij "De tafel van Gert" (2024). Vier jaar lang hoorde je haar wekelijks op radio JOEomtrent seks en relaties.

Judith Zoë Blijden, filosoof, jurist en initiatiefnemer van podcast The Digital Period, bespreekt menstruatie-apps. Wat is de invloed van deze apps op het dagelijks leven? Hoe functioneren ze en voldoen ze aan de behoeften van gebruikers? Bevorderen ze autonomie en helpen ze bij het nemen van beslissingen over je lichaam?

  • Judith Zoë Blijden (1992) is filosoof en jurist. Met haar organisatie Is This Art Maybe onderzoekt ze de interactie tussen technologie en samenleving door middel van gezamenlijke filosofische verkenningen in denken en creëren. Als initiatiefnemer van het project The Digital Period ging ze in gesprek met gebruikers en ontwikkelaars van menstruatie-apps over hun impact op het dagelijks leven. Hoe werken deze apps? Sluiten ze aan bij de behoeften van gebruikers? Bevorderen ze autonomie en de mogelijkheid om beslissingen te nemen over je lichaam? De bijzondere gesprekken en haar bevindingen zijn gedeeld met een breed publiek via de podcast The Digital Period.

Deelnameprijs

Gratis lezing

Praktische info

Donderdag 19 december 2024

Welkom vanaf 19u.De sprekers beginnen om 19u30, we eindigen de avond om 21u45. Na de inspiratiesessie kan je met de sprekers in gesprek gaan. 

Om 19u30 in de Brug
Hauwersstraat 3A, 8000 Brugge

Inschrijven